» . |
پیغام مدیر : آسمونــی
21 ساله متولد 15 بهمن اهل جنوب عاشق قدم زدن روی دریا هنگام غروب و راه رفتن زیر باران است . از حسادت دروغ و ریا متنفر است و معتقد است که همیشه باید بخشنده بود و در هر شرایط لبخند نباید فراموش شود همیشه سعی می کند دیگران از او راضی باشند و از رنجاندن دیگران بی زار است و برای همه آرزوی خوشبختی و سعادت در دنیا وآخرت را دارد.
خدایا
گوناگون
بیا تو خودت ببین
بازم میگم بیا تو خودت ببین
حتما بخوان
عاشقانه ها
عشقولانه
فلش های زیبا برای دانلود
خبرهای جالب فقط شاخ در نیار
عکس خوشگل برای تبریک عید
عکس های دخترانه ناااز
عکس های خنده دار
بدون شرح خنده دار
عکسای ناز و خوشگل
بدون نظر نرین
گریه های ناز و بانمک
عکس های ناز دختوانه
انشوده عربیه
چقدر عجیبه...!!!
فرم پیش فروش بلیط سفر آخرت
جک جک جک
نقش زن از مادری تا اشتغال
علمی
ناامید نباش
فکرکن ای کسی که فراموش کرده ای
برای جستجو در همین صفحه وبلاگ واژه کلیدی مورد نظرتان را وارد کنید :
بازدید امروز: 7 نفر
بازدید دیروز: 16 نفر
کل بازدید: 166003 نفر
نقش زنان؛ از مادری تا اشتغال!
سید احمد هاشمی
بنظر شما آیا اصل بر این است که زنان باید در همه عرصه های اجتماعی و بخصوص در میادین اشتغال, دوشادوش مردان حضور فعال داشته باشند؟ یا اصل بر این است که زنان در خانه بنشینند و نقش مادری و همسری را ایفاء کنند؟از دیدگاه شما کدامیک اصل است و کدامیک فرع؟ شما هم حتما در این باره نظری دارید و نظرتان هم محترم است,ولی اگر دانستن این امر برایتان حائز اهمیت است, لطفا این نظر را هم مطالعه کنید.
شاید کمتر اتفاق بیفتد دو نفر مبتلا به سرما خوردگی به نزد پزشک حاذقی بروند و داروهای یکسانی را برای آنها تجویز کند, چرا که طبیعت افراد و نوع سرماخوردگی هر شخص با دیگری متفاوت است. حال چه برسد به اینکه بیماری متفاوت داشته باشند که در این صورت بعید است, پزشک حاذق داروهای یکسانی را برای آنان تجویز کند, مگر اینکه قلابی باشد که آن مقوله ی دیگری است.
این مسئله در جوامع انسانی هم صدق می کند, یعنی جوامع انسانی هم به تبع آداب ورسوم, سنتها, دین, مذهب, قوانین حاکم بر جامعه و.... نیازهای گوناگونی دارند که شاید با نیازهای جوامع دیگر کلاً یا جزءاً متفاوت باشند, بنابر این آنچه مثلاً در یک جامعه,ضرورت به حساب می آید, شاید در جامعه ی دیگر نه تنها ضرورت نباشد, بلکه سبب بروز مشکلاتی ناخواسته در آن جامعه گردد.
بحث بر سر حقوق و آزادی زنان و بویژه مسئله اشتغال زنان در عصر مدرن می باشد,که سازمانها و جنبشهای متعددی در سراسر جهان مدافع آن بوده و جنبش فیمینیسم در رأس این جنبشها قرار دارد.
فیمینیستها معتقدند باید بین جنس (sex) و جنسیت (gender) تمایز قائل شد، آنها می گویند جنس منشأ زیستشناختی دارد، امّا رفتار جنسیتی, ساختهی جامعه است. تفاوت جنسیتی، یک نظام وتفسیر مردانه است. مثلاً کار بیرون از منزل که ویژهی مردان, و بارداری و تولید مثل و مراقبت از کودکان را که ویژهی زنان است یک نظام جنسیتی میدانند, که مردها آنرا ساختهاند و باید این بینش و نظام از بین برود، لذا آنان خواستار مساوات مطلق و بدون قید وشرط بین زن و مرد در تمام زمینه ها - حتی در بارداری- هستند (این خانمها گویا به آفرینش خدا هم اعتراض دارند!وگرنه تفاوت فیزیولوژیکی زن و مرد اگر دلیل بر تفاوت وظایف نباشد چه تفسیر دیگری می تواند داشته باشد؟),به عقیده آنان خانواده، یکی از مکانهای عمدهی سرکوب زنان است،و چتری است که در زیر آن مرد بر زن اعمال سلطه می کند , تنها کسی که از خانواده نفع اصلی میبرد، مرد است؛ زیرا خانواده منشأ اصلی هویت زنان، یعنی هویت مادری زنان است که حقارت و زیر دستی را برای آنها به دنبال دارد, پس مفهوم خانواده و مادربودن باید مجددا تعریف شود.
از آنجا که خداوند عالم, زن و مرد را برای وظایف ویژه ای آفریده است , لذا هم از لحاظ فیزیولوژیکی و هم از لحاظ روانی و عاطفی و هوشی آنان را متفاوت خلق نموده است, البته تفاوتهای بین زن و مرد به معنی برتری ذاتی یکی بر دیگری نیست و هیچگاه نمیتوان از تفاوتهای فیزیولوژیکی، روانی و ذهنی آن دو، حقارت و برتری یکی از دیگری را استنباط نمود, و دقیقاً یکی از اشتباهات فاحش فمینیستها همین نکته است که میخواهند با نفی تفاوتهای طبیعی و زیست شناختی میان زن و مرد، تساوی و حتی تشابه وظایف و حقوق را اثبات کنند در حالی که منطقاً، چنین چیزی هیچگاه ممکن نیست.
متأسفانه تعامل غرب با جنس زن در طول تاریخ یا تفریط گرایانه بوده بطوری که در یونان باستان که تمدن آن هنوز زبانزد است و مبنای تمدن کنونی مغرب زمین دانسته میشود، «شهروندی» و مزایای آن شامل «رعایا» و «زنان» نمیشد. افلاطون، فیلسوف نامدار یونان با آنکه از برابری مردان و زنان حمایت میکرد, امّا خداوند را بسیار سپاس میگفت که او را مرد آفریده است و نه زن!!( ویل دورانت- تاریخ تمدن) درانگلستان تا اوایل قرن نوزدهم یعنی تا سال 1805م شوهر قانوناً حق داشت همسر خود را بفروشد وقانون تنها در نرخ گذاری زن دخالت می کرد, اروپای لیبرال، تا 1859، مالکیت زن را مطلقاً، حتی بر اموال خویش نمیپذیرفت. زن پس از ازدواج مجبور بود که دارایی خود را به شوهرش منتقل کند.( ویل دورانت- تاریخ تمدن)و یا هم افراط گرایانه بوده؛ که جنبش فیمینیسم در عصر حاضر بهترین مصداق این افراط گری است, و متآسفانه در این گیر و دار تنها وتنها زن بوده که قربانی شده است.
اکنون غرب در حالی برای حقوق و آزادی زنان ما اشک تمساح می ریزد که خودش همه ی کشورهای اسلامی را به زندان بزرگی از مردان و زنان مسلمان تبدیل کرده است.
در اسلام به هیچ وجه جنسیت دراحقاق حقوق یا انجام تکالیف دخالتی ندارد,و تفاوتهایی که بین زن و مرد در برخی حقوق و وظایف در اسلام مشاهده می شود بخاطر جنسیت آنان نیست, بلکه بخاطر اعتبارات دیگریست.
یکی از شعارهایی که امروزه بطور گسترده ای توسط طرفداران حقوق زن تبلیغ می شود, و بعضی زنان ما هم طوطی وار آنرا تقلید می کنند حق زنان در کار کردن بیرون از منزل است,به عقیده اینان یکی از معیارهای سنجش سطح آزادی زنان در جوامع مختلف, درصد زنان شاغل آن جامعه است, هر چه این درصد بالاتر باشد, حقوق زنان آن جامعه بیشتر رعایت شده است. حال بیایید این قضیه را از جوانب مختلف مورد بررسی قرار دهیم.
قبل از پرداختن به این موضوع یادآوری یک نکته لازم ایت که هدف از نگارش این مقاله صدور حکم تحریم یا بطلان برای اشتغال زنان نیست, بهر حال زن هم بنابه شرایط خاص اجتماعی و اقتصادی , گاهی مجبور به کار کردن است, و گاهی هم جامعه به تخصص وی نیاز دارد, که در هر دو صورت(به اعتقاد نگارنده) اسلام از او سلب اختیار نمی کند, بحث بر سر این است که اشتغال زن به صورت یک اصل و قاعده ی کلی در آید, و عدم اشتغال زنان مساوی با نقض حقوق زن, و خانه داری و همسر داری نه فقط به عنوان فرع , بلکه به عنوان مانع و مزاحم در این مسیر تلقی گردد.
گفتیم هر جامعه ای شرایط خاص خود را دارد, و اگر راه حلی در فلان جامعه دم مسیحایی برای مردم آن جامعه بوده, دلیل نمی شود که در همه ی جوامع همین خاصیت را داشته باشد, حال چه رسد به اینکه آن راه حل برای خود آن جامعه هم کارساز نبوده, ومشکل ساز شده است.ما مدعی نیستیم که زنان در جوامع اسلامی وضعیت ایده آلی دارند, چرا که مدت مدیدی است که جهان اسلام، دچار انحطاط فرهنگی و تمدنی گشته، به همین دلیل، جهل به تعالیم اسلام، نابسامانی اقتصادی، استبداد سیاسی و در یک کلام توسعه نیافتگی، از سَر و روی جوامع اسلامی (البته با درجات متفاوت) میبارد و بسیار طبیعی است وقتی که حقوق کل انسانها پایمال میگردد، هر دو جنس زن و مرد مورد ظلم و خشونت قرار گیرند. اگر زنان در «خانه» تحقیر میشوند، مردان نیز در «کارخانه»ها و ادارات و نهادهای دولتی مورد تحقیر و استثمار قرار میگیرند و البته باید اذعان نمود که ظلم و تحقیری که در حق زنان روا داشته میشود، به مراتب بیشتر از مردان است, ولی راه حل اصلاح این وضع هم این نیست که ما از نسخه ای که غربیان برای زنانشان پیچیده اند, استفاده کنیم, چون اولاً: ما شرایط و مشکلات خاص خود راداریم و ثانیاً:به اعتراف بسیاری از زنان غربی, این نسخه برای آنان سعادت به همراه نیاورده است, ومثلاً اخیراً در غرب بسیاری از زنان خواستار این هستند تا با خانه بازگردند.
ادامه مطلب...
(ادامه ی نقش زنان؛ از مادری تا اشتغال!)
فاکتور دیگری که در این میان برای مادر لازم است, آشنایی با فن تربیت است, اگر کسی بخواهد وارد عالم آشپزی شود مجبور است دوره ی آشپزی را بگذراند, تا صلاحیت ورود به آن مجال را پیدا کند, ولی متأسفانه در کشور ما و بسیار ی جوامع اسلامی چه بسا دختران و پسرانی زندگی مشترک را آغاز می کنند بدون اینکه کمترین آشنایی با فن زندگی زناشویی و شیوه تربیت فرزندان داشته باشند, در حالی که آشنایی با فوت وفن زناشویی و تربیت فرزندان به مراتب از فوت وفن آشپزی مهمتر است چون یک آشپز اگر به آشپزی وارد نباشد تنها غذا را خراب می کند اما والدین و بویژه مادر اگر به فن تربیت آشنا نباشند, یک خانواده و در نهایت یک نسل را به تباهی خواهند کشید.
یکی از پی آمدهای این وضع نابسامان درصد بالای آمار طلاق، بالا رفتن سن ازدواج، رویگردانی از ازدواج، و سست شدن بنیان خانواده هاست.
شاید کسی بگوید: زنی سالیان سال درس می خواند تا به مدارج بالای علمی میرسد، حال پس از این همه تلاش و زحمت در خانه بنشیند و خانه داری کند؟ پس این همه زحمت را برای چه متحمل شده است؟
برا ی این سؤال چند جواب عرض می کنم:ادامه مطلب...
..: آخرین ارسال ها :..
خلاآآآآآص برحل.........
من هنوز هم بچه م.....
نامه ی جوانی از منطقه ی عسلویه به نماینده ی آن منطقه و جواب آن
گذر عمر
[عناوین آرشیوشده]
کپی برداری از مطالب وبلاگ فقط با ذکر منبع مجاز میباشد .
All Rights Reserved 2005-2006 © by
o0oo0o.parsiblog.com
This Template Designed By Mohammad Bagheri | power ByParsiBlog
wwWw.Theam.TK -
wWw.TMPfa.TK -
wWw.MyBaran.TK
لینک ثابتنظرات شما ()